اصول فطری انسانی در جریان کربلا

امام صادق (ع) در شبهای اول محرم، بیرق عزای امام حسین (ع) برپا میکرد و با شاگردان به عزاداری می پرداختند.
شیخ مفید از ابان بن تغلب روایت کرده اند که حضرت صادق(ع) فرمود: نَفَس آن کسی که به جهت مظلومیت ما مهموم باشد تسبیح است، اندوه او عبادت و پوشیدن اسرار ما از بیگانگان، جهاد در راه خداست. آنگاه فرمود که واجب می کند این حدیث به آب طلا نوشته شود.
هرچند که علی(ع) جامع علم و عمل و رأس همه¬ی اهلبیت(ع) است ولی اوج معرفت نظری که پشتوانه علمی دین اسلام است در امام صادق(ع) تجلی نمود و اوج معرفت عملی که پشتوانه¬ی عملی دین اسلام است در امام حسین(ع) نمایان شد چنانچه استاد مطهری فرموده: حادثه کربلا یک تجسم است از اسلام در همه جنبه ها.

از این جهت تقارن جلسه¬ی عزای سیدالشهدا(ع) در مسجدی که به نام امام صادق(ع) است توجه ما را در تعزیت این ایام بیشتر می کند.
لذا ما هم به پاسداشت این سنت حضرت صادق(ع)، در مسجدالصادق، اقامه عزا داشتیم و موضوع اصول فطری انسانی در جریان کربلا را در حد بضاعت ناچیز خود ارائه نمودیم که البته مورد استقبال بسیاری از دوستان و عزیزان مشتاق معارف اسلامی قرار گرفت و اسباب تدوین نوشتار حاضر با همراهی و کمک برادر ارجمندم جناب آقای مهدی مؤمن زاده (دانشجوی هم رشته‌مان در دکترای علوم قرآن و حدیث) گردید که در همین جا از محبت‌های ایشان در ارجاع استنادات و خلاصه نویسی تقدیر و تشکر می‌نمایم و به‌ویژه به همه‌ی دست اندرکاران بزرگوار مراسم دهه اول محرم مسجد الصادق (ع) خیابان اصلاح نژاد شیراز تقدیم می‌دارم و امیدوارم به‌اتفاق آقای مؤمن زاده توفیق پرداختن کامل در کتابی به موضوع انسانیت و ابعاد آن به تفصیل حاصل آید. ان‌شاءالله.

نویسنده: دکتر سعید قاضی‌پور

دانلود متن کامل کتاب

دانلود خلاصه کتاب مصور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *