معرفی اصول کافی مرحوم کلینی

حدیث به عنوان مهم ترین راه دستیابی به سنّت معصومان (علیهم السلام) بیشترین نقش را در استنباط احکام و معارف اسلامی و شکل دهی تفکرات مذاهب اسلامی داشته است. بی شک آنچه امروزه از میراث غنی و گران قدر تفکّر شیعی در حوزه های مختلف فقهی، اعتقادی و اخلاقی در اختیار ماست، مرهون تلاش ها و رنج های عالمان و محدّثان سخت کوشی است که در آثار خود این سرمایه های ارزشمند را ثبت و به نسل های بعدی منتقل ساخته اند. بخش عمده ای از این میراث حدیثی در کتاب هایی ثبت شده است که با نام جوامع حدیثی از آن ها یاد می کنیم.
از ابتدای قرن سوم، در بین محدّثان گرایش هایی در باب تبویب حدیث و تألیف کتبی که جامع احادیث باشد، پدید آمد و در همین راستا، کتب متعددی نیز تألیف گردید. اما در شرایطی که نشر و تدریس حدیث در حوزه های علمی جریانی فعال داشت، مرجعی که بتواند پاسخگوی همه نیازها علمی باشد، در اختیار نبود.از این رو، نیاز مجامع علمی و برخی مسائل دیگر، موجب گردید تا از ابتدای قرن چهارم دانشمندان شیعه به تدریس کتبی جامع تر اهتمام ورزند. و باید گفت که این تلاش ها سبب گردید تا با استفاده از احادیث امامان شیعه (ع) در زمینه موضوعات فقهی کتب اربعه و در قسمت عقاید کتبی با موضوعات مستقل پدید آمد. ضمن آنکه کتب الکافی کلینی جامع بین احادیث فقهی و اعتقادی می باشد.
مؤلف این کتاب کیست و از چه جایگاه علمی برخوردار است؟ این کتاب چه ویژگی هایی دارد که آن را از سایر کتب شیعه متمایز کرده است؟ موضوع این کتاب چیست و چه تعداد روایت در آن جود دارد؟ آیا همه روایات این کتاب صحیح و معتبر است؟
در ابتدا به وجه تسمیه اصول کافی اشاره ای خواهیم داشت سپس به صورت اجمالی به معرفی مرحوم کلینی و کتاب اصول کافی می پردازیم و به سؤالات فوق پاسخ می دهیم.
امید که مورد استفاده علاقه مندان به علوم اسلامی و شیعیان جهان قرار گیرد.

تهیه و تدوین: دکتر سعید قاضی پور

دانلود با لینک مستقیم

معرفی کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.